Ik heb een vraag...

Veel gestelde vragen

Waar ben je naar op zoek?
Wat regelt Blindfold Travel?
 • Wij regelen een retour vliegreis naar een Europese stad (excl. je eigen land tenzij anders afgesproken). Bij het plannen van de vlucht houden wij rekening met de door jou aangegeven tijdsrestricties en vliegveld van vertrek.

 • 1 stuk handbagage per persoon en binnen je budget zit ook ruimbagage (alleen als je daarvoor kiest).

 • Accommodaties kiezen wij met zorg uit. Deze zullen gemiddeld een 8 of hoger scoren op onafhankelijke vergelijkingssites. Wij letten daarbij extra op hygiëne. Daarnaast zullen wij een accommodatie in of dichtbij het centrum boeken. De kwalificaties van de accommodatie zullen afhangen van je budget. Maar nimmer zullen wij een sub-par accommodatie boeken voor je. 

 • De unieke Blindfold Travel koffer met daarin:

  • Tijd en vliegveld van vertrek

  • Je vluchtgegevens en bagage instructies

  • Weerbericht voor je bestemming en kledingadvies

  • Je eigen reisgidsje: Sinds jij geen tijd hebt om onderzoek te doen over je bestemming, doen wij dat voor jou!

  • Gegevens over je 'Additionals'

  • Je persoonlijke reisagent

 • Een veilige bestemming

Wat regel je zelf?
 • Een geldig paspoort

 • Reis- en annuleringsverzekering

 • Belastingen die plaatselijk betaald moeten worden

 • Ervoor zorgen dat je op het aangewezen tijdstip op het vliegveld bent. 

Wat is het verschil tussen prijsopties?

Je budget bepaald waar we je heen sturen​, waar je verblijft en wat voor additionals we kunnen bijvoegen. Het is moeilijk om precies aan te geven wat je krijgt voor elk verschil in budget omdat er veel variabelen bij betrokken zijn. 

De primaire factor waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van je budget is je reisdata. Als je verwacht te willen vertrekken tijdens één van de vakantieperiodes, dan raden we aan om je budget iets te verhogen. Het is namelijk duurder om te reizen in die periodes.

Het maakt niet uit welk budget je kiest, we zullen altijd een accommodatie boeken waar wij vertrouwen in hebben. 

Wat zijn Additionals?

Afhankelijk van het beschikbare budget en je voorkeuren, regelen wij additionals op je bestemming. Dit kan een activiteit zijn, OV-kaart of een andere verrassing waar wij jou reis gerieflijker mee gaan maken! 

 

In principe zitten er in elke reis additionals. Denk er wel aan dat wanneer je in juli boekt, de kostprijs voor ons hoger ligt dan ergens in november. Als je dus in juli een 3-daagse verrassingsreis neemt voor 450 euro p.p. zal die er anders uitzien dan in november voor 450 p.p.

Kan ik kiezen waar ik heen ga?

Blindfold Travel organiseert gepersonaliseerde verrassingsreizen, je kan dus niet kiezen waar je heen gaat. Wij gaan jouw bestemming bepalen aan de hand van jouw voorkeuren.

Je mag wel een aantal bestemming uitsluiten waar je absoluut niet heen wilt omdat je daar bijvoorbeeld al eerder bent geweest.

Hoe werkt de betaling? En zijn er service kosten?

Het boeken van een reis start door het invullen van de vragenlijst. Nadat je de boeking hebt bevestigd sturen wij jou een e-mail met de betaalgegevens voor het betalen van de volledige reissom en eventuele aanvullende informatie die wij nodig hebben.

Er zijn geen extra kosten. Als je een reis boekt voor 800 euro voor 2 personen dan betaal je 1600 euro. Geen cent meer. Let er wel op dat ter plaatse vaak toeristenbelasting betaald moet worden. Dit kunnen wij helaas niet betalen op afstand. Excuses hiervoor. 

.

Wanneer wij de betaling binnen hebben gaan wij hard voor jou aan de slag om het meeste uit jouw budget te halen om jouw een onvergetelijke verrassingsreis te geven. 

Hoe verdienen wij ons geld? Wij regelen jouw op maat gemaakte verrassingsreis zonder service kosten. Wij vragende reizigers achteraf of ze tevreden waren met de service en of ze ons daarvoor willen uitbetalen. Je geeft een vrijwijlige vergoeding Let op: geen verplichtingen. 

Hoe krijg ik informatie over mijn reis?

Informatie over je reis krijg je via de e-mail en per post. Na de boeking, ongeveer 2 weken voor vertrek, ontvang je jouw gepersonaliseerde koffer van Blindfold Travel reizen met daarin alle benodigde informatie.

 

In de Blindfold Travel koffer zitten verschillende enveloppen met daarin alle informatie die je nodig hebt om op je bestemming te komen. Deze enveloppen dienen open gemaakt te worden op de momenten die aangegeven staan op de enveloppen zelf. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je alle enveloppen al openmaakt voordat je vertrekt.

 

Je boardingpass sturen wij per e-mail naar jou toe, na het moment dat jij op het vliegveld je bestemmingsenvelop hebt geopend.

 

Mocht er onverhoopt iets misgaan (je hebt bijvoorbeeld geen internet), kan je op het vliegveld naar de incheckbalie van de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt. Op vertoon van je paspoort kan je vervolgens je boardingpass in ontvangst nemen.

Stel, ik vind mijn bestemming niet leuk. Wat dan?

Als je met een bepaald aspect van de reis niet tevreden bent, laat het ons weten. Mocht er een aanzienlijk probleem zijn met je vlucht of je accommodatie dan zullen wij er alles aan doen om het goed te maken.

 

Al onze bestemmingen zoeken wij persoonlijk en met veel zorg, naar aanleiding van jouw ingevulde vragenlijst uit. Daarnaast zijn alle bestemmingen die wij uitkiezen, bestemmingen waar wij zelf erg enthousiast over zijn. Bovendien kiezen wij de bestemmingen uit op basis van populariteit, originaliteit en kijken wij uiteraard of er voldoende bezienswaardigheden zijn die passen bij jouw interesses.

 

Tevens hebben wij op basis van je interesses de Blindfold Travel Journal gemaakt. Hier kan je een boel inspiratie uithalen. 

Mocht dit jou alsnog niet tevreden stemmen, dan gaan wij, in overleg met jou op zoek naar een passende oplossing. Wij weten vrijwel zeker het een citytrip wordt die je niet snel zal vergeten!

Wat moet ik voor mijn reis inpakken?

Ongeveer 2 weken voor vertrek valt je Blindfold Travel koffer op je deurmat. Hierin zit onder andere ons kledingadvies in voor de bestemming waar jij heen gaat.

 

Vergeet niet je officiele reisdocumenten mee te nemen zoals je paspoort, zorgverzekeringspasje, bankpas, creditcard etc.

Een aantal dagen voor vertrek ontvang je van ons een e-mail met een update van ons kledingadvies (er is niets zo veranderlijk als het weer).

Als ik meer betaal, kan ik dan ook naar een bestemming verder weg?

Alle reizen vinden plaats binnen Europa. Hoe ver je bestemming is, is niet altijd afhankelijk van het budget. Vaak is het zo dat de ene bestemming duurder is dan het andere. Een verhoogd budget zou er toe kunnen lijden dat je naar een 'duurdere' bestemming gaat. 

Wil je een Blindfold reis buiten Europa? Dit is zeker mogelijk! Wij zijn gespecialiseerd in het organiseren van verrassingsreizen die volledig aan jouw voorkeuren zijn afgestemd. Stuur een e-mail naar info@blindfoldtravel.com met jouw wensen en je budget en dan gaan wij persoonlijk met jou in overleg om jouw ultieme verrassingsreis samen te stellen.

Wanneer weet ik waar ik naartoe ga?

In de Blindfold Travel koffer zitten verschillende enveloppen met daarin alle informatie die je nodig hebt om op je bestemming te komen. Hier zit dus ook de envelop tussen waar jouw bestemming in zit. Deze enveloppen dienen open gemaakt te worden op de momenten die aangegeven staan op de envelop zelf. De envelop met jouw bestemming erin dient geopend te worden zodra je aankomt op het vliegveld. Je kán de envelop natuurlijk al eerder openmaken, maar dan is het hele verrassingseffect wel weg. Pas openmaken op het vliegveld is dus wel zo leuk!

Ik heb een beperking. Hoe gaan jullie daar mee om?

Geen probleem! Laat aan ons weten via de vragenlijst of via info@blindfoldtravel.com wat je beperkingen zijn en dan gaan wij er voor zorgen dat wij geschikte mogelijkheden gaan vinden voor je reis!

Hoe wordt het transport geregeld van het vliegveld naar het hotel en terug?

Wij staan voor een zorgeloze vakantie in dus zullen wij altijd – naast onze aanbevelingen voor eten, drinken en what to do -  een duidelijke beschrijving meegeven van hoe je van het vliegveld naar de accommodatie komt.

 

Als het in het budget past verzorgen wij jouw transfer van het vliegveld naar de accommodatie d.m.v. een door ons vertrouwde taxi of OV-kaart.

 

Elke bestemming die wij uitkiezen heeft een goede infrastructuur voor het openbaar vervoer.

Hoe zit het met bagage?

Wij zorgen ervoor dat je per persoon 1 stuk handbagage mee mag nemen. Wij informeren jou in de weken voor vertrek over de gewichtslimitaties en maximale afmetingen.

Soms is het zo dat vliegtuigmaatschappijen een additioneel stuk handbagage toelaten, maar dit is lang niet altijd het geval dus zorg ervoor dat alles in je handbagage past.

Ruim bagage zit ook bij je reissom in (als je dat wil) en kan geboekt worden tijdens de boekingsprocedure. Let er wel op dat het bijboeken van ruimbagage effect heeft op het te besteden bedrag voor je reis. Als je ervoor kiest om ruimbagage erbij te nemen adviseren wij om je budget iets hoger te maken.  

 

Hoe weet ik of ik vaccinaties nodig heb voor mijn bestemming?

Daar hoef je je geen zorgen over te maken, wij zijn ons ervan bewust dat dit erg belangrijk is. Wij zorgen ervoor dat jij ruim van tevoren weet of je vaccinaties nodig hebt of niet.

Zijn jullie reizen ook geschikt voor kinderen?

Het is zeker mogelijk om te reizen met kinderen. Dat zijn misschien wel onze beste klanten! Het mooie aan kinderen is dat zij nog geen vooroordelen hebben van hoe een reis zou moeten zijn waardoor de verrassing nog mooier is!

In de meeste gevallen zijn kinderen tot 1 jaar gratis. Boven de 1 jaar betalen ze de normale prijs.

Mocht je willen reizen met kinderen onder de 12 jaar, laat het ons dan weten door ons te mailen op info@blindfoldtravel.comWe willen dit graag weten omdat het wellicht zo is dat we dan een aantal extra zaken moeten regelen. Zo weet jij zeker dat je rustig op reis kan met je kinderen.

Hoe weet ik of ik een visa nodig heb?

Als je dat nodig hebt laten we je dat op voorhand weten. We zullen jou dan vragen om wat extra details zodat we de visa voor je kunnen regelen.

 

In sommige landen kan je het ter plekke regelen. We laten het van te voren weten zonder je bestemming te onthullen.

Is er een minimumleeftijd om met Blindfold Travel op reis te gaan?

Als je jonger bent dan 18 jaar dan zul je vergezeld moeten worden door ten minste 1 persoon van ten minste 18 jaar oud en zal je een geschreven toestemming van je ouders of voogd moeten leveren. Wij vinden jouw veiligheid belangrijk en aangezien wij geen Blindfold Travel consultant op locatie hebben, zijn wij niet in de gelegenheid om de veiligheid van een minderjarige te waarborgen.

Als je 17 bent en je bent 18 op het moment dat je gaat reizen dan mag je gewoon boeken.

Als je 18 wordt tijdens je reis dan zul je vergezeld moeten worden door iemand die ten minste 18 jaar oud is en die zal dan ook moeten boeken.

Hoe gaat Blindfold Travel om met epidemieën?

Wij boeken alleen bestemmingen die geen serieuze gezondheidsrisico’s hebben. 

 

Wij kiezen uit bestemmingen die niet aangemerkt zijn als 'rood' door de European Centre for Disease Prevention and Control.

 

Als je iets meer zekerheid wil dan kan je altijd aangeven aan ons naar welke landen je niet heen wilt. Wij zullen altijd een prachtige bestemming voor je vinden.

Mijn vlucht is vertraagd, word ik daarvoor gecompenseerd?

Als het een vertraging is dat veroorzaakt is door een reden NIET buiten controle van de vliegmaatschappij om (zoals bijvoorbeeld het weer), is het mogelijk dat er compensatie mogelijk is. Euclaim kan je hierbij helpen.

Als er iets is dat wij kunnen doen om te helpen, laat het ons dan weten. Wij willen ook achteraf graag weten hoe het is afgelopen.

Is toeristen tax inclusief?

Onze prijzen zijn exclusief toeristenbelasting. Toeristen belasting varieert per land en zelfs per stad. De reden dat wij het niet betalen is omdat wij het niet kunnen. De hotels zijn namelijk verplicht om de belasting te innen op het moment van aankomst van de gasten zelf. 

Normaal kost dit een paar euro per nacht.

Ik heb geen e-ticket ontvangen?!

Je hebt tegenwoordig alleen nog je paspoort nodig. Maak je dus geen zorgen als je geen e-ticket hebt ontvangen. Ga dan naar de incheckbalie met je paspoort om je boardingpass in ontvangst te nemen.

 

De boeking maken wij op basis van je naam zoals die beschreven staat in je paspoort.

Ik wil graag een wijziging in mijn boeking maken

Controleer altijd goed of je alles goed hebt ingevuld tijdens je boeking en dat je er zeker van bent dat je gekozen data correct zijn. Normaal gesproken is het na de betaling niet mogelijk om een wijziging in je boeking te maken, dit omdat we de vlucht en accommodatie zo snel mogelijk maken en vliegtuigmaatschappijen hebben vaak significante kosten voor enige wijzigingen.

 

Als het noodzakelijk is om iets te wijzigen, neem dan contact met ons op. Wij zullen altijd ons best doen om een oplossing te zoeken. Er kunnen dan wel extra kosten zijn maar die zullen we je meedelen voordat we de omboeking bevestigen.

Mijn topprioriteit is dat ik ergens heenga waar de zon schijnt.

Wij zouden het graag willen garanderen maar moeder natuur kan nogal eens onvoorspelbaar zijn. Wij kunnen wel een locatie kiezen waar de kansen groot zijn dat de zon schijnt. Je kan namelijk kiezen voor alleen maar zuid Europese bestemmingen.

Ik heb hoogtevrees, kan je daar rekening mee houden?

Hoogtevrees en andere van zulke zaken kunnen grote invloed hebben op je reis, dit willen wij dus graag weten van tevoren. Het boekingsproces heeft een veld waar je aanvullende informatie kan invullen. Wij houden daar absoluut rekening mee, zodat je zeker weet dat je een geweldige reis gaat hebben.

Wat is de kwaliteit van de accommodaties die Blindfold Travel boekt?

De accommodatie is altijd van goede kwaliteit. Wij bekijken dat niet vanaf het aantal sterren dat ze hebben maar van factoren zoals de hygiëne van de kamers.

 

Wij willen zelf ook niet in een slonzige kamer verblijven, dus we zullen zeker niet verwachten dat jij dat doet.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 • Facebook - Blindfold Travel
 • White Instagram Icon

Blindfold Travel KvK nr. 68968426
BTW nr. NL001568117B35

The Netherlands - Bataviastraat 61 - 9715 KL  - Groningen